Aviv Travel

Aviv Travel utazási iroda

Itália és szomszédai (csoportos tengeri hajóút)
Olaszország

UTAZÁSI INFORMÁCIÓK • Indulási időpont: 2017. október 27. - november 4. • Utazás időtartama és útvonala: utazással együtt 9 nap / 7 éjszaka Genoa (Italy), Marseille (France), Mahon (Spain), Cagliari (Italy), Valletta (Malta), Messina (Italy), Naples (Italy), Genoa (Italy) • Közlekedés Budapestről: Budapestről légkondicionált autóbusszal • Elhelyezés: választott kabintípusban / MSC Armonia • Ellátás: teljes ellátás (korlátozott italfogyasztással) • Minimum létszám: 20 fő • Idegenvezető: kiváló helyismerettel rendelkező magyar nyelvű idegenvezető Indulás a kora esti órákban Budapestről Genovába.

Dátumok

  • 2017. október 24. - 2017. november 4.

Szálláshelyek

259 000 Ft/fő-től

Érdekel az ajánlat, lépjünk kapcsolatba!

Képgaléria

Vissza az ajánlatok listájához

 Kikötési helyszínek és időpontok

 

Day

Date

Port

Arrival

Departure

Sat

28/10/2017

Genoa, Italy

-

18:00

Sun

29/10/2017

Marseille, France

08:00

16:00

Sun

29/10/2017

Day at sea

-

-

Mon

30/10/2017

Mahon, Spain

07:00

15:00

Tue

31/10/2017

Cagliari, Italy

12:00

18:00

Wed

01/11/2017

Valletta, Malta

13:30

19:30

Thu

02/11/2017

Messina, Italy

09:00

18:00

Fri

03/11/2017

Naples, Italy

07:00

13:00

Sat

04/11/2017

Genoa, Italy

09:00

-

 

A 2001-ben épült MSC Armonia 2004-ben teljes felújításon esett át, így méltán veszi fel a versenyt társaival. A fedélzetén négy jellegzetes étterem 7 bár és 1 szabadtéri bár várja az utasokat. A megfelelő kikapcsolódásról az Armonia Spa wellness központ gondoskodik. A sportolás szerelmeseinek is sokrétű választási lehetőséget nyújt a hajó két nyitott úszómedencéje, futópályája, valamint sportközpontja tenisz- röplabda- és kosárlabda pályával. További szórakozási lehetőségek: diszkó, mozi, kaszinó, játékterem, könyvtár és az egyre népszerűbb Fenice színház. A gyerekeket gyermekmedence és játszóház várja.

Ártáblázat

Belső Bella kabin:

259 000 Ft/fő

Belső Fantastica kabin:

269 000 Ft/fő

Korlátozott kilátású ablakos kabin:

279 000 Ft/fő

Ablakos Fantastica kabin:

299 000 Ft/fő

Kikötői illetékek:

45 000 Ft/fő

 

Marseille városnézés*:

20 000 Ft/fő

Menorka*:

15 000 Ft/fő

Cagliari, borkóstolóval*:

30 000 Ft/fő

Málta és Mdina*:

20 000 Ft/fő

Taormina városnézés*:

20 000 Ft/fő

Pompeii*:

20 000 Ft/fő

 

Akciós árakról érdeklődjön irodánkaban!

  A részvételi díj tartalmazza:
utazást Budapest - Genova - Budapest útvonalon légkondicionált autóbusszal, elhelyezést a választott kabinkategóriában, magyar nyelvű idegenvezetést az út teljes időtartama alatt, teljes ellátást a hajón (korlátozott italfogyasztással**), valamint a legtöbb fedélzeti létesítmény és közös utastér használatát, közös rendezvényeket és szórakoztató programokat, csomaghordást ki- és beszálláskor, baleset- betegség és poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást.

  Külön fizetendők:
kikötői illetékek, a helyszínen fizetendő kötelező borravaló (kb. 10EUR/fő/nap), fakultatív programok*, a személyre szabott szolgáltatások díjai.

1. nap

Indulás a kora esti órákban Budapestről Genovába.

2. nap

2. nap Érkezés Genovába a délelőtti órákban. Megérkezés után bejelentkezés és a kabinok elfoglalása a hajón, majd ebéd a fedélzeten. Szállás a hajón.

3. nap

3. nap Érkezés Marseille városába a reggeli órákban. Fakultatív programlehetőség (kb. 4,5 óra) - városnézés. A kirándulás első helyszíne Marseille egyik legnépszerűbb látványossága, a Notre Dame de la Garde székesegyház, mely méltóságteljesen áll a város felett. A székesegyház mellett állva Marseille legszebb panorámájában gyönyörködhetünk. A program következő állomása a „La Corniche”, a város 5 km hosszan elnyúló tengerparti sétánya, ahol a Borely kastély is található. A kirándulás során Marseille központját, és a Longchamps Palotát is megnézzük, majd szabadidős lehetőség nyílik a város régi kikötőjében (Vieux Port). A Bazilikához sok lépcső vezet fel, mozgásukban korlátozott utasaink számára a program így megterhelő lehet.

4. nap

4. nap Negyedik napi állomásunk Mahon, mely Menorca szigetének legnagyobb városa, egyben központja is. Fakultatív programlehetőség (kb. 4,5 óra) keretein belül alkalom nyílik megismerni a Baleári - szigetek második legnagyobb szigetének, Menorcának gyönyörű tájait, csinos falvait és bájos tengerpartjait. Mahon kikötőjét elhagyva először északi irányba indulunk, Arenal d’en Castell festői strandja felé, ahol fotószünetre lesz lehetőség. Tovább indulunk, úti célunk a kis halászfalu, Fornells. Egy kényelmes séta során fedezzük fel a kis települést, mely a zöld övezeteivel, valamint a fehérre festett házaival Menorca egyik gyöngyszeme. Fornells után a következő megálló El Toro, mely Menorca legmagasabb pontja. Körülbelül 350 m-es magasságával lenyűgöző kilátást nyújt a környékre, ezzel kitűnő helyszínné válik fényképek készítésére. Miután az északi partokat elhagyjuk, Dél felé vesszük az irányt, Binibeca felé, mely egy eldugott öbölben egy kis homokos stranddal büszkélkedik. A kis faluban tett látogatással végződik a túra, Binibeca után visszatérés a hajóra.

5. nap

5. nap Következő kikötőnk Cagliari, Szardínia szigetén. Fakultatív programlehetőség (kb. 5 óra). Programunk egy rövid autóúttal kezdődik Dolianova városába. Dolianova egy mezőváros, a bor és az olíva központja. Itt megismerkedhetünk az olívaolaj sajtolásának folyamatával, egy malomban, majd megtekintjük a Dolianova katedrálisát, melyet még a 12./13. században építettek, román stílusban, majd később további gótikus stílusú elemekkel bővítették. Dolianovából utunk Serdiana városba vezet tovább, azon belül is az Argiolas szőlőültetvényekhez, a mely arról híres, hogy itt készül Szardínia legjobb bora. A túra végén finomságokkal ismerkedünk: helyi kolbászt, sajtot, olívát, bort és a ropogós, kétszer sült szardíniai lepénykenyeret, a pane carasau-t kóstoljuk meg.

6. nap

6. nap Érkezés Máltára. Mikor Máltán járunk, érdemes megnézni a jelenlegi főváros, Valletta mellett a sziget korábbi központját, Mdinát is, melyre egy fakultatív program (kb. 4 óra) keretein belül lehetőség is adódik. A programot Vallettával kezdjük, ahol a Barrakka Gardens az első állomás, Málta egyik látványossága. A Barrakka Gardens egy nyilvános, gyönyörűen parkosított kert, ahonnan lélegzetelállító kilátás nyílik a kikötőre (Grand Harbour). Következő látnivalónk a Szent János társkatedrális, melyet a máltai lovagrend építtetett a 16. század második felében. A templom díszes belsője igazi kincseket rejt, többek között Caravaggio egyik mesterművét, a Keresztelő Szent János lefejezése című festményt. Ezután folytatjuk utunkat a középkori város, Mdina felfedezésével. Mdina a sziget közepén helyezkedik el, Csendes Városnak is nevezik a motorizált közlekedési eszközökre kivetett korlátozások miatt. A városban a barokk sítlusú Szent Pál katedrálissal kezdjük a városnézést, mely lenyűgöző látványt nyújt, ahogyan a város fölé magasodik. A katedrális megtekintése után sétával folytatódik a program, a keskeny utcákon és sikátorokon keresztül nyerhetünk betekintést az élő történelem eme darabjába.

7. nap

7. nap Kikötés Szicílián, ahol fakultatív programlehetőségként Taorminát, Szicília egyik ékkövének megismerésére nyílik lehetőség. Taorminába busszal utazunk, érkezés után egy kényelmes sétával megyünk tovább a híres görög színházhoz. A látványosság megtekintése után a Palazzo Corvaia a következő állomás (kívülről megtekinthető), mely egy, a 15. században emelt épület, korábban a Szicíliai Parlament székhelye volt. Ezután egy kis római színházat nézünk meg, az Odeont (kívülről megtekinthető), illetve a San Nicolò bazilikát. A katedrális egy kis téren áll, ahol vásárlásra van lehetőség. (A vallási helyeken konzervatív öltözék elvárt)

8. nap

8. nap Érkezés Nápolyba. Hosszú történelme során minden kor nyomott hagyott a városon, így a gótika, reneszánsz, és barokk egyaránt szerepel építészetében. Innen indult világhódító útjára többek között a pizza és jó néhány ízletes olasz fogás, melynek megkóstolását nem szabad kihagyni hiszen Nápoly a Campania tartományra jellemző csodás ízek hazája is. Fakultatív programlehetőség - kirándulás Pompeii-be (kb. 4 óra). Pompeii egykor virágzó város volt, melyet az i.e. 79-ben történt Vezúv kitörése során teljesen betemetett a láva, a törmelék és a vulkáni hamu. Ezután elrejtve, és a több tonnányi vulkanikus hamunak köszönhetően eredeti állapotát tökéletesen megőrizve, majdnem 1700 évig feküdt a város háborítatlanul, amikor egy véletlennek köszönhetően megtalálták és feltárták a 18. század derekán. Rengeteg, a mindennapi élethez kapcsolódó tárgyi emlék került elő, így a látogató egy érdekes gyalogos városnézés során bepillantást nyerhet az ókori rómaiak életébe a nagy kiterjedésű régészeti lelőhelyen. A kirándulás során egy helyi kézműves üzemet is meglátogatnak, ahol korallból készítenek ékszereket. Megjegyzés: A program során sokat kell gyalogolni egyenetlen talajon; Pompeii utcáin táblányi kövek felszenek, így ez a túra nem kényelmes mozgási nehézséggel rendelkező, vagy kerekesszéket használó utasok számára.

9. nap

9. nap Megérkezés Genovába a kora reggeli órákban, kikötés. Hazautazás autóbusszal Magyarországra.

Itália és szomszédai (csoportos tengeri hajóút)

UTAZÁSI INFORMÁCIÓK • Indulási időpont: 2017. október 27. - november 4. • Utazás időtartama és útvonala: utazással együtt 9 nap / 7 éjszaka Genoa (Italy), Marseille (France), Mahon (Spain), Cagliari (Italy), Valletta (Malta), Messina (Italy), Naples (Italy), Genoa (Italy) • Közlekedés Budapestről: Budapestről légkondicionált autóbusszal • Elhelyezés: választott kabintípusban / MSC Armonia • Ellátás: teljes ellátás (korlátozott italfogyasztással) • Minimum létszám: 20 fő • Idegenvezető: kiváló helyismerettel rendelkező magyar nyelvű idegenvezető Indulás a kora esti órákban Budapestről Genovába.