Aviv Travel

Aviv Travel utazási iroda

Az ismeretlen Szicília
Olaszország

Corleone kicsi, de annál híresebb falu és régió Szicíliában, elég csak a Keresztapa c. film trilógiára gondolni. Hírhedt vagy híres, de mindenképpen izgalmas ellátogatni a sziget belsejébe, hegyek közé, az igazi szicíliai hangulat átéléséhez. Ilyen és sok más látványos, érdekes program várja Önt az ismeretlen Szicíliában!

Dátumok

 • 2017. október 21. - 2017. október 28.

Szálláshelyek

229 000 Ft/fő-től

Érdekel az ajánlat, lépjünk kapcsolatba!

Képgaléria

Vissza az ajánlatok listájához

 

 • Indulási időpont:
  2017. október 21 - 28.
 • Utazás időtartama és útvonala:
  utazással együtt 8 nap / 7 éjszaka
  2 éj Taormina - Catania környéke, 4 éj Cefalú környéke, 1 éj Catania környéke
 • Utazás:
  Budapest - Catania - Budapest útvonalon menetrend szerinti repülőjárattal, a körutazás alatt légkondicionált autóbusszal
 • Elhelyezés:
  középkategóriájú szállodákban, kétágyas szobákban
 • Ellátás:
  kontinentális reggeli
 • Minimum létszám:
  20 fő
 • Idegenvezető:
  kiváló helyismerettel rendelkező magyar nyelvű idegenvezető
 • Ártáblázat

  Részvételi díj:

  229 000 Ft

  Egyágyas felár:

  52 000 Ft

  Pótágykedvezmény:

  5 000 Ft

  Repülőtéri illetékek és díjak:

  68 000 Ft

   

  Ragusa, Siracusa, Ortigia*:

  22 000 Ft

  Corleone*:

  15 000 Ft

  San Mauro*:

  20 000 Ft

  Palermo-Monreale*:

  19 000 Ft

   

  A részvételi díj tartalmazza:
  repülőjegyet Budapest - Catania - Budapest útvonalon, repülőtéri transzfereket és közlekedést Szicílián belül légkondicionált autóbusszal, 7 éjszaka szállást reggelivel, a leírásban szereplő programokat, magyar nyelvű idegenvezetést Budapestről az utazás teljes időtartama alatt, baleset- betegség- és poggyász biztosítást, útlemondási biztosítást.

  Külön fizetendők:
  repülőtéri illetékek és díjak, belépők a helyszínen, fakultatív programok*, helyi borravaló.

1. nap

Elutazás Cataniába. Megérkezés után séta és rövid szabadprogram a tengerpart és az Etna közé ékelődött csodálatos panorámájú elegáns üdülőhelyen Taorminában (a menetrend függvénye). Kora esti látogatás a Görög Színházban, (belépő a helyszínen fizetendő) Szállás Taormina környékén.

2. nap

Elutazás Ragusába. Napjainkban az UNESCO Világörökségéhez tartozik. San Giorgio Templom, San Giovanni Battista Katedrális és még számtalan templom és köztér tartozik látványosságai közé. Továbbutazás Siracusába, amely Cicero szerint a „legnagyobb görög város és mind közül a leggyönyörűbb”. Rövid séta az Ortigia-sziget hangulatos, szűk utcácskáin. Szállás Taormina

3. nap

Reggeli után elutazás a világ egyik legnagyobb működő vulkánjára, az Etnára. 2000 m magasságig autóbusszal lehet felmenni (a 3000 m magasan található kráter fakultatív lehetőségként, helyszíni fizetéssel, dzsippel közelíthető meg). Továbbutazás a sziget nyugati felére, Cefalú üdülővárosba, mely egy csodás tengeröböl mentén terül el, látványát már messziről jelzi egy hatalmas sziklahegy és a rajta álló 12. századi dóm.

4. nap

Reggeli és üdülés a tengerparti üdülővárosban, ahol nem csak a középkori óváros kis utcácskái, üzletek, kávézók és éttermek várják a látogatókat. Hosszú tengerparti sétánya mentén homokkal feltöltött, néhol sziklás, sekély vizű tengerparti strandok bérelhető napernyővel és nyugággyal nagyszerű kikapcsolódást ígérnek. Fakultatív programlehetőség: látogatás Corleoneban a hegyek között, utazás autóbusszal. A kisváros Palermótól 60 km-re fekszik, kis főtér és az Antimaffia Múzeum meglátogatása, séta a városkában. Szállás Cefalúban.

5. nap

Szabad program, vagy fakultatív kirándulási lehetőség: Monreale és Palermó városnézés - utazás autóbusszal Monreáléba, ahol az aranyozott mozaikokkal díszített katedrális megtekintése, majd városnézés a sziget fővárosában, Palermóban. Szállás Cefalúban.

6. nap

Szabad program Cefalúban. Délután fakultatív programlehetőség: kirándulás San Mauroba, és vacsora egy tipikus szicíliai hegyi étteremben zenével. San Mauro Castelverde tipikus szicíliai város és megye, gyönyörű fekvése már önmagában megér egy kirándulást. A városnézés után tradícionális ételekből álló, hangulatos, zenés vacsora. Szállás. A program sorrendi változásának jogát fenntartjuk!

Az ismeretlen Szicília

Corleone kicsi, de annál híresebb falu és régió Szicíliában, elég csak a Keresztapa c. film trilógiára gondolni. Hírhedt vagy híres, de mindenképpen izgalmas ellátogatni a sziget belsejébe, hegyek közé, az igazi szicíliai hangulat átéléséhez. Ilyen és sok más látványos, érdekes program várja Önt az ismeretlen Szicíliában!